Σοφός: Στόχος της χθεσινής έκρηξης ήταν η εισαγγελέας Τσατάνη

Σοφός: Στόχος της χθεσινής έκρηξης ήταν η εισαγγελέας Τσατάνη
Στόχος της χθεσινής έκρηξης στην οδό Ιπποκράτους, στα Εξάρχεια, ήταν η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, δήλωσε ο δικηγόρος της Θεμιστοκλής Σοφός, στον Alpha 989.

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε περίπου στις 10.45 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών, ο μηχανισμός -μικρής ισχύος- ήταν τοποθετημένος ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» που βρίσκεται στο σημείο, καθώς και σε σταθμευμένα οχήματα, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί. Επιπλέον, έσπασαν τζάμια στις γύρω πολυκατοικίες, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή.

Όπως είπε ο κ. Σοφός, φαίνεται από την έκρηξη ότι είχε επικεντρωθεί μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας, στον 1ο όροφο της οποίας διαμένει η κ. Τσατάνη.

«Πήγα αμέσως μόλις με ενημέρωσε η κα εισαγγελέας για το συμβάν και είδα ότι έχει εκραγεί ένας βαρύτατος εκρηκτικός μηχανισμός με τεράστιες ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας. Κάτω από τα πόδια της κυριολεκτικά, εξερράγη ο μηχανισμός», ανέφερε.
«Η ίδια είπε ότι η φωνή της νομιμότητας δεν τρομοκρατείται», πρόσθεσε ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, συμπληρώνοντας ότι η εισαγγελέας Εφετών «τόλμησε να έχει ανεξάρτητη σκέψη και παρουσία στην κρίση της για την απόδοση δικαιοσύνης».

Ο κ. Σοφός επανέλαβε ότι είχε αφαιρεθεί η φύλαξη από την εισαγγελέα. «Η κ. εισαγγελέας δεν συνοδευόταν το τελευταίο 20ημερο και είναι χωρίς φύλαξη, ενώ επί έξι χρόνια είχε δύο αστυνομικούς και ένα περιπολικό. Δικαιολογείται να συνοδεύεται με ασφάλεια λόγω των βαρύτατων υποθέσεων (τις οποίες χειρίζεται)», ανέφερε. Όπως επισήμανε ο ίδιος, η κ, Τσατάνη έκανε ένσταση στην απόφαση αυτή και είχε γνωστοποιήσει στην ένστασή της ότι καθιστά τους αρμόδιους «υπευθύνους για ό,τι συμβεί».

Ο κ. Σοφός άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νομικές κινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ