Παππάς: Το Mega αποτελεί πλέον παρελθόν

Παππάς: Το Mega αποτελεί πλέον παρελθόν
Το κλείσιμο του Mega προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε “πηγαδάκι” στου κήπους του Προεδρικού Μεγάρου στο περιθώριο της δεξίωσης για τον εορτασμό της Ημέρας της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Αυτό αποκαλύπτει “Το Βήμα” σε άρθρο του για το παρασκήνιο της εορταστικής εκδήλωσης, κατά την οποία ο κ. Παππάς μονοπώλησε το ενδιαφέρον όταν η κουβέντα ήρθε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με το “Βήμα” ο υπουργός προανήγγειλε το κλείσιμο του Μεγάλου Καναλιού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί πλέον παρελθόν». Επιχείρησε μάλιστα να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, λέγοντας ότι την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή έχουν οι ιδιοκτήτες του καναλιού.

Ο κ. Παππάς αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του “υπουργού-καναλάρχη”, διευκρινίζοντας πως είναι απλώς ο «διαιτητής» της σχετικής διαδικασίας του διαγωνισμού.

Σύμφωνα πάντα με “Το Βήμα”, ο Νίκος Παππάς συνάντησε διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού στον οποίο είπε ότι εάν το τίμημα της άδειας είναι μεγάλο κι ότι αν οι υποψήφιοι δώσουν πολλά λεφτά, τότε είναι πολύ πιθανόν να δοθεί άδεια και για πέμπτο κανάλι, αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους. Όταν, μάλιστα, ο συγκεκριμένος διευθυντής τον ρώτησε αν θα κλείσει ένας τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος πληρώνει κανονικά τους φόρους, έχει 500 εργαζόμενους, δεν έχει ζημιές, έχει μικρό κέρδος, επειδή θα καταβάλει μικρότερο τίμημα, από τους άλλους υποψήφιους νεοκαναλάρχες, ο «υπουργός-διαιτητής» απάντησε ξερά ότι κανένας σταθμός δεν έχει άδεια και οι προσωρινές έχουν λήξει από τον Δεκέμβριο του 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ