Αλεξιάδης: Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθούν από την εκκαθάριση των δηλώσεων

Αλεξιάδης: Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθούν από την εκκαθάριση των δηλώσεων
Ο αριθμός των δόσεων του ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθεί από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, επανέλαβε ο αναπλ. Υπ. Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

Όπως δήλωσε στο Σκάι, εάν καθυστερήσει η εκκαθάριση, οι δόσεις θα είναι τέσσερις με την πρώτη τον Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Δεκέμβριο, δεδομένου του θεσμικού πλαισίου και των δεσμεύσεων της χώρας προς τους πιστωτές.

Αν ωστόσο η διαδικασία της εκκαθάρισης γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου, ο ΕΝΦΙΑ θα μοιραστεί σε 5 δόσεις, με πρώτη δόση τον Αύγουστο.

Για όσους συνταξιούχους χάνουν το ΕΚΑΣ, ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει ελαφρύνσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μέτρο.

«Αν πετύχουμε τους στόχους μας για πάταξη της διαφθοράς και της λαθρεμπορίας θα υιοθετήσουμε άλλη κοινωνική και νησιωτική πολιτική», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που υπογράμμισε πως το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους του προϋπολογισμού κατά 930 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ