Σόιμπλε: Οικονομική ανοησία η αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα

Σόιμπλε: Οικονομική ανοησία η αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα
«Οικονομική ανοησία» χαρακτήρισε την αύξηση του ΦΠΑ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας όμως ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, λόγω της υστέρησης εσόδων του ελληνικού κράτους.

Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό φόρων που πρέπει να καταβληθούν, αλλά δεν καταβάλλονται, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι, όταν τώρα η Ελλάδα αυξάνει τον ΦΠΑ, αυτό είναι «οικονομική ανοησία», αλλά διευκρίνισε ότι, όταν το κράτος δεν έχει άλλα φορολογικά έσοδα, δεν μένει παρά αυτό.

Για αυτόν τον λόγο η Ελλάδα χρειάζεται μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, τόνισε ο κ. Σόιμπλε σε ομιλία του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι η ύφεση στην Ελλάδα υποχωρεί. «Και στην Ελλάδα η ανεργία πλησιάζει ένα σημείο καμπής», προσέθεσε.

Ακόμη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την κρίση χρέους στην Ελλάδα και το επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, δεν αποτελεί ξεπερασμένο μοντέλο. «Δεν ισχύει καθόλου ότι δεν πρέπει να έχουμε ελπίδα», τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε, στο πλαίσιο συνεδρίου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αισιοδοξία ότι η η Ελλάδα ανακάμπτει πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν πολλοί.

πηγή:huffingtonpost.gr