Κεφαλογιάννης: Η συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και ασαφής

Κεφαλογιάννης: Η συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και ασαφής
Ο κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, παρνέβη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αναφορικά με τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας της 18ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα τόνισε τα εξής:

«Το να μην υπήρχε συμφωνία στις 18 Μαρτίου θα ήταν μία πολύ ανησυχητική εξέλιξη. Όμως, τα θετικά σταματούν εδώ. Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, σύνθετη και σε πολλά σημεία – ανησυχητικά – ασαφής.

Η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας της 18ης Μαρτίου για το προσφυγικό μετέτρεψε ένα Διεθνές και Ευρωπαϊκό ζήτημα σε Διμερές Ζήτημα μεταξύ Ελλάδος -Τουρκίας. Τα ευρωπαϊκά σύνορα έχουν μεταφερθεί στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος στην Ειδομένη και τα ελληνικά σύνορα παραμένουν κλειστά.

Η Τουρκία λαμβάνει 3+3 δισ. ευρώ παρά το γεγονός ότι:

Δεν έχει καταπολεμήσει τα κυκλώματα των παράνομων διακινητών. Δεν έχει επιβάλλει θεωρήσεις εισόδου για τους πολίτες των κρατών της Βόρειας Αφρικής που με 30 ευρώ μετακινούνται στην Τουρκία και μετά περνούν χωρίς βίζα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν έχει υιοθετήσει το πλαίσιο για το άσυλο όπως ορίζεται με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Στην Ελλάδα παραμένουν εγκλωβισμένοι 53.000 πρόσφυγες. Η μετεγκατάσταση προσφύγων στις υπόλοιπες χώρες είναι προβληματική.

Η μόνη λύση είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, η διεύρυνση και η εμβάθυνση των δημοκρατικών μας θεσμών. Η Ευρώπη δείχνει αδυναμία όταν χώρες όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία μπορούν να υποδέχονται 3.000.000 πρόσφυγες, η Τουρκία το ίδιο και η Ευρώπη δεν μπορεί να υποδεχτεί 1.000.000 πρόσφυγες με βάση τις αρχές του διεθνούς Δικαίου και με αξιοπρέπεια όπως τους αξίζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ