Αλεξιάδης: Ολα ανοιχτά για την πληρωμή φόρων

Αλεξιάδης: Ολα ανοιχτά για την πληρωμή φόρων
Μιλώντας στον realfm 97.8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Τρύφων Αλεξιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πειστούν τελικά οι δανειστές να καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος σε επτά ή οκτώ μηνιαίες δόσεις.

Οπως είπε ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών, «αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια οι τρεις διμηνιαίες δόσεις να γίνουν περισσότερες δόσεις. Προσπάθεια γίνεται αυτή τη στιγμή, διαπραγμάτευση γίνεται. Μπορεί να το πετύχουμε, μπορεί και να μην το πετύχουμε».

Ο ίδιος τόνισε, στη συνέχεια, ότι «θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες και τους επιχειρηματίες» και πρόσθεσε:

«Ο καθένας πρέπει να αποφασίσει αν στον αγώνα που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι σύμμαχος, ή αν στέκεται απέναντι. Διαφωνεί κανένας ότι πρέπει να κάνουμε τις τρεις διμηνιαίες δόσεις πολύ περισσότερες μηνιαίες;».

«Η πραγματικότητα», σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, «είναι ότι αυτή τη στιγμή γίνονται συζητήσεις για να έχουμε περισσότερες δόσεις και αν καταλήξουμε σε θετική συμφωνία, θα πάει και η διάταξη στη Βουλή. Αυτή είναι η πραγματικότητα σε θέματα φορολογίας. Δεν έχω να κρύψω τίποτα εγώ, δεν φοβάμαι τίποτα».

Στο ερώτημα πότε θα τελειώσει η αξιολόγηση του προγράμματος, το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε:

«Χρειάζεται μαντικές ικανότητες να έχει κάποιος, είναι μία διαπραγμάτευση και μία αξιολόγηση. Αλλά νομίζω ότι το όριο που έβαλε ο υπουργός Οικονομικών είναι ένα πολύ ρεαλιστικό όριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ