Αλεξιάδης: Το δημόσιο έχει δαπανήσει 70 εκατ. ευρώ για το καπνεργοστάσιο

Αλεξιάδης: Το δημόσιο έχει δαπανήσει 70 εκατ. ευρώ για το καπνεργοστάσιο
Σκάνδαλο χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης τη μη αξιοποίηση του Καπνεργοστασίου «Κεράνης» στου Ρέντη, την ίδια στιγμή, όπως είπε, που «το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να παραμένει κλειστό το κτίριο».

«Το δημόσιο καταβάλει 2.650.000 ευρώ κάθε χρόνο, για να είναι κλειστό το καπνεργοστάσιο. Ένα πολυτελέστατο κτίριο που βρίσκεται σε έκταση 40.000 στρέμματα, με 650 θέσεις πάρκινγκ και δυνατότητας 21.000-24.000 θέσεων εργασίας» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

Ταυτόχρονα, ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε «θλιβερή κατάσταση που πρέπει να κλείσει», τη σπατάλη, όπως είπε, που γίνεται για την ενοικίαση κτιρίων από το δημόσιο για να στεγάσει τις υπηρεσίες του, τονίζοντας ότι θα είναι από τους πρώτους που θα μεταφέρει το γραφείο του στο Καπνεργοστάσιο.

«Πρέπει να ανοίξει ο φάκελος για το τι πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για ενοικίαση κτιρίων ενώ θα μπορούσε να στεγάσει τις υπηρεσίες του σε δικά του σύγχρονα κτίρια. Μόνο το υπουργείο Οικονομικών, το 2014, δαπάνησε για στέγαση 24 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουμε το θέμα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «από το 2002 έως σήμερα έχουν δαπανηθεί από το Δημόσιο, για το Καπνεργοστάσιο, 70 εκατ. ευρώ» και πρόσθεσε ότι απαιτείται άμεση λύση στο θέμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ