Γεννηματά: Η κυβέρνηση προχωρά σε μονομερής ενέργειες

Γεννηματά: Η κυβέρνηση προχωρά σε μονομερής ενέργειες
«Πριν από λίγες μέρες ζήτησα τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μπορέσουμε να χαράξουμε μια εθνική γραμμή για το προσφυγικό. Σήμερα, οι εξελίξεις στη χώρα είναι δραματικές και επιβεβαιώνουν με το χειρότερο δυνατό τρόπο την αναγκαιότητα αυτής της συνάντησης και αυτής της συνεννόησης. Δυστυχώς καθυστερεί. Ακούω ότι ίσως γίνει την Παρασκευή, είναι πια η τελευταία διορία πριν από την συνάντηση στις Βρυξέλλες», τονίζει η Φ. Γεννηματά.

Θεωρώ ότι τα πράγματα τρέχουν, η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις, προχωρά σε μονομερής ενέργειες, έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων είναι επιτακτική. Συνεννόηση δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση χειρίζεται μόνη της τις υποθέσεις και όταν τα κάνει μαντάρα καλεί την αντιπολίτευση να βάλει πλάτη για να μπορέσουν τα πράγματα να προχωρήσουν μετά από το αδιέξοδο. Ελπίζω λοιπόν, έστω και την Παρασκευή η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί, γιατί θα πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή ώστε να μην φτάσουμε σε εθνική τραγωδία. Έλεγα ότι ίσως κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια ανθρωπιστική κρίση. Δυστυχώς ήδη αντιμετωπίζει η χώρα ανθρωπιστική κρίση.

Έρχομαι τώρα στα του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της αναγέννησης της προοδευτικής, της δημοκρατικής της μεταρρυθμιστικής παράταξης. Υπάρχει αναγκαιότητα και φαίνεται κάθε μέρα να διαμορφωθεί ένας ισχυρός κεντροαριστερός πόλος εξουσίας. Σήμερα, ξεκινάμε το ταξίδι μας σε όλη την Ελλάδα από την Κρήτη, από την Περιφέρεια της Κρήτης, από εδώ με τους δημοκράτες ανθρώπους της Κρήτης αισθανόμαστε πραγματικά ότι είμαστε στο σπίτι μας για έναν λόγο παραπάνω, γιατί είμαι εδώ με ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης.

Μαζί τους συνδιαμορφώνουμε την πρόταση μας. Την πρόταση που έχει ανάγκη η Ελλάδα για ανάπτυξη αλλά και αναδιανομή. Για ανάπτυξη που θα στηρίζεται και θα στηρίζει την ελληνική περιφέρεια, τους ανθρώπους της παραγωγής, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όλους αυτούς που σήμερα η κυβέρνηση έχει βάλει απέναντι και είναι στο στόχαστρο. Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πάρει διαζύγιο με οτιδήποτε είναι παραγωγικό. Σε αντίθεση εμείς είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε στο πλευρό τους. Μαζί τους θα διαμορφώσουμε την πρόταση για την νέα Ελλάδα», ανέφερε η κα Γεννηματά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ