Το Ποτάμι: Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε συνέχεια του παλιού

Το Ποτάμι: Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε συνέχεια του παλιού
Τη φιλοδοξία το Ποτάμι να γίνει η αφορμή για να ανατραπεί το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, εκφράζει στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ και στον Μιχάλη Μιχαήλ, ενόψει του συνεδρίου του κόμματός του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας "αποδείχθηκε συνέχεια του παλιού".

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνει ότι οι στόχοι του Συνεδρίου, που πραγματοποείται στις 26-28 Φεβρουαρίου, είναι να επιβεβαιώθούν και να επαναπροσδιορίσθούν οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος σήμερα, και ταυτόχρονα πώς θα δυναμώσει το Ποτάμι, το οποίο τοποθετεί στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Σχετικά με την πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά να συμμετάσχει το Ποτάμι στην ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης, ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει ότι όλα τα κριθούν από το κατά πόσο υπάρχει η αποφασιστικότητα "να συγκρουσθούμε με τις παθογένειες που δεκαετίες τώρα δημιουργήθηκαν.

Η κοινωνία δε λέει "θέλω κάτι στον ενδιάμεσο χώρο", η κοινωνία λέει "θέλω μια καλύτερη ζωή", τονίζει και σημειώνει ότι το Συνέδριο θα αποφασίσει τι είναι προοδευτική παράταξη σήμερα και θα περιμένει τις απαντήσεις των άλλων.

Επιφυλακτικός εμφανίζεται για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένοντας συγκεκριμένα δείγματα γραφής.

Εκφράζει ακόμη τους φόβους του για την πορεία της χώρας, με τα μαζεμένα δύσκολα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει. Ειδικά για τη προσφυγική κρίση προτείνει να ενωθούν όλες οι φωνές για να μείνουν ανοιχτά τα σύνορα.

Για το ασφαλιστικό δηλώνει ότι η συζήτηση πρέπει να γινει από μηδενική βάση και πως το Ποτάμι θα υπερασπιστεί τις γενεές που παράγουν, τον κόσμο της εργασίας και όχι απλώς και μόνο τους συνταξιούχους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ