Προσφυγικό, ΟΛΠ και τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Μώραλη

Προσφυγικό, ΟΛΠ και τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Μώραλη
Με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών όπου πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν τοπροσφυγικό, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και ο τουρισμός.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες για το προσφυγικό, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ καλή τη στάση που κράτησε ο Δήμος, «διότι είναι ένα θέμα που μας υπερβαίνει κι αν ο καθένας το αντιμετωπίζει με τη λογική να φύγουν από την αυλή μου κι ας πάνε όπου άλλου, δεν βγάζεις άκρη έτσι». «Συμφωνώ απόλυτα», είπε ο κ. Μώραλης, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «πρέπει να μοιράσουμε τα βάρη και να μην ξεχνάμε ότι η καταγωγή των περισσότερων εξ ημών είναι προσφυγική, έχουμε ρίζες και έχουμε και βιώματα ως Έλληνες».

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μώραλης επισήμανε τη θετική στάση που ήδη έχει ο Δήμος για το προσφυγικό, είπε ότι θα συνδράμει όπως και οι άλλοι δήμοι, ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν.

Ανέφερε ότι είπε στον πρωθυπουργός πως αν έχουμε κακή εξέλιξη στο θέμα των βόρειων συνόρων μας θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και τα άλλα λιμάνια της χώρας, ως υποδοχείς προσφύγων και μεταναστών, ώστε να μην μπλοκάρει ο Πειραιάς και το Λεκανοπέδιο, σημειώνοντας ότι είναι κάτι που το άκουσε με θετική διάθεση ο πρωθυπουργός

Επιπλέον, όπως είπε, συζήτησαν για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, θέμα το οποίο, παρά τις διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο ιδιωτικοποίησης, ανέφεραν -όπως είπε- ότι μπορεί να λειτουργήσει θετικά με οφέλη για την πόλη.

Ο κ. Μώραλης αναφερόμενος στην πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού είπε ότι είναι μια μαύρη μέρα όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για τον Πειραιά, καθώς ένας εκ του πληρώματος, ο Κωνσταντίνος Πανανάς, είναι Πειραιώτης. «Αυτά είναι τα δύσκολα», είπε ο πρωθυπουργός, κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ