Θεοδωράκης: Εκλογές δεν πρέπει να γίνουν

Θεοδωράκης: Εκλογές δεν πρέπει να γίνουν
«Αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό και αυτό που θα αναγκαστεί να κάνει, έχει να κάνει με την ανικανότητά της. Δεν έχει να κάνει με το μνημόνιο. Το πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι οι από-επενδύσεις. Είναι ότι δε “μπαίνει” ούτε ένα καινούριο ευρώ στην αγορά» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση των Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Οικονομέα για τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού είπε χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση έπρεπε να είχε προλάβει τις κινητοποιήσεις. Οι ηγέτες δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα, προηγούνται των γεγονότων. Όταν έχεις αποφασίσει να προωθήσεις αλλαγές στο ασφαλιστικό των αγροτών, στέλνεις τους ανθρώπους σου να μιλήσουν μαζί τους και να μάθεις τις απόψεις τους. Δεν περιμένεις πρώτα να βγουν στο δρόμο και ύστερα να τους προσκαλέσεις σε διάλογο».Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ήταν κατηγορηματικός: «Εκλογές δεν πρέπει να γίνουν και νομίζω το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι ότι θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα μόνη της. Πρέπει να λύσει, το θέμα των αγροτών, των προσφύγων, το θέμα της οικονομίας και κυρίως πρέπει να λύσει την αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο ότι δεν έχουμε κυβέρνηση. Αν δεν έχει καταρρεύσει η ίδια, έχει καταρρεύσει η ιστορία της».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στην πιθανότητα ενός Κυβερνητικού αδιεξόδου είπε:

«Η λύση είναι να ζητήσουμε από αυτή τη Βουλή να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση. Αυτό επιβάλλει και το Σύνταγμα. Όχι όμως μια οικουμενική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση “σούπα” όπου θα μπούνε όλοι. Σημασία έχει να λύνουμε προβλήματα και όχι να είναι ευχαριστημένοι όλοι σε έναν κυβερνητικό θώκο αλλά να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση με 10 προτεραιότητες και μετά βλέπουμε ποιοι στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση και πώς προχωράμε».Στη συνέχεια ο Επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας για το κομματικό κράτος τόνισε: «Δε μπορεί να συνεχίσει αυτή η χώρα να έχει δύο κατηγορίες πολιτών: αυτούς που ενισχύουν τα κόμματα στο δημόσιο και τους άλλους που παιδεύονται στην ελεύθερη αγορά. Εμείς θα επιμείνουμε μεταρρυθμιστικά και προοδευτικά. Είμαστε υποχρεωμένοι να λέμε την αλήθεια μας, όσο και αν μας έχει στοιχίσει αυτό και στα εκλογικά ποσοστά μας. Ο πρώτος όρος για να φύγει αυτή η κοινωνία και η οικονομία μας μπροστά είναι να συγκρουστούμε με το κομματικό κράτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ