Σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας με θέμα το μεταναστευτικό

Σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας με θέμα το μεταναστευτικό
Σύσκεψη με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων υπουργείων, φορέων και δημάρχων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον αρμόδιο υπουργό Θ. Δρίτσα και τη συμμετοχή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχου Αθ. Αθανασόπουλου.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθεί η οργάνωση της προσωρινής ολιγοήμερης παραμονής προσφύγων και μεταναστών σε χώρους στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και η δημιουργία του Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star 1» αποβιβάζοντας από τη Χίο και τη Μυτιλήνη 1.034 μετανάστες και πρόσφυγες.

Τα περισσότερα από τα άτομα αυτά φιλοξενούνται προσωρινά σε επιβατικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά, καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη λόγω των μπλόκων των αγροτών.

Η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μεταναστών και των προσφύγων γίνεται από στελέχη του Ερυθρού Σταυρού την επιτροπή αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ