Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις ανεξάρτητες αρχές

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις ανεξάρτητες αρχές
Έκκληση στην κυβέρνηση να θεσμοθετήσει μεταβατική διάταξη για τα ασυμβίβαστα με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να μην αλλάξει τώρα η σύνθεσή της και να μπορέσει η Επιτροπή να δουλέψει», απηύθυνε ο πρόεδρος της, Δημήτρης Κυριτσάκης, που κατέθεσε για τρίτη φορά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

"Όταν ένα άλογο τρέχει δεν το αλλάζεις", είπε ο κ. Κυριτσάκης και υποστήριξε ότι η ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών, "θεμελιώνεται και προστατεύεται με τη θητεία", και ζήτησε οι αλλαγές να γίνονται μετά τη λήξη της θητείας των μελών της.

Ειδικότερα, υπερασπίστηκε με έμφαση τον αντιπρόεδρό της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Λουκά, σύζυγο της βουλευτού της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως τον οποίο χαρακτήρισε "εξαίρετο γνώστη του αντικειμένου", "πρόθυμο, εργατικό" και «κόσμημα» για την επιτροπή.

Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης, αναφέρθηκε γενικότερα στο θέμα των ανεξαρτήτων αρχών, και ειδικότερα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και εξέφρασε την εκτίμηση, ότι «όσες ψηφοφορίες και αν γίνουν για το ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τα 4/5 δεν θα τα πιάσει».

Στον κ. Τραγάκη απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία θα μεταβιβάζει την αρμοδιότητα για την έκδοση τηλεοπτικών αδειών, από το ΕΣΡ σε άλλο κυβερνητικό όργανο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ