Εκτιμήσεις Μαξίμου για διαπραγμάτευση μακράς διαρκείας

Εκτιμήσεις Μαξίμου για διαπραγμάτευση μακράς διαρκείας
«Δεν υπάρχει περίπτωση μονομερούς ενέργειας από την πλευρά μας» σημειώνουν κύκλοι του Μαξίμου, αναφερόμενοι στο Ασφαλιστικό, ενώ τονίζουν ότι, υπάρχουν «τρεις αντιπροτάσεις αν οι δανειστές επιμείνουν σε μειώσεις των κύριων συντάξεων».

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, σημειώνεται ότι δεν υπάρχει και εκτιμάται ότι θα κρατήσει περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Σχετικά με τις συζητήσεις που ξεκινούν σήμερα, επιβεβαιώνεται ότι οι επικεφαλής των δανειστών θα φύγουν την Παρασκευή και θα επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι κυβερνητικές πηγές, σημειώνουν ότι, «κρατούν χαμηλούς τόνους για τη διαπραγμάτευση».

Η αξιολόγηση που ξεκινά σήμερα, θα έχει τρεις βασικούς άξονες: Ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια και δημοσιονομικό, για το οποίο υπάρχει διαφωνία ως προς το ύψος του πρωτογενούς ελλείμματος μεταξύ Αθήνας – Ευρώπης και ΔΝΤ.

Στον επόμενο κύκλο της αξιολόγησης, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει δύο μήνες, με χρόνο εκκίνησης την άνοιξη, θα εξεταστούν ζητήματα, των οποίων η βάση θα τεθεί τώρα, με βασικό θέμα το φορολογικό.


Τα νούμερα του Μεσοπρόθεσμου θα οριστικοποιηθούν τώρα και θα έρθει στη Βουλή αργότερα, σημειώνουν κύκλοι του Μαξίμου.

Αναφορικά με το ζήτημα των αγροτών, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με πολύωρες ή και επ’αόριστον αποκλεισμούς εθνικών οδών, αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στο διάλογο, ενώ σημειώθηκε ότι το σχέδιο για το Ασφαλιστικό θα τεθεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Σχετικά με το προσφυγικό, που αποτέλεσε ζήτημα της χθεσινής σύσκεψης στο Μαξίμου, όπου ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις,κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι, τα hot spots μέσα Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμα, δηλαδή πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, «βρέξει, χιονίσει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ