Αβραμόπουλος: Η ζώνη Σένγκεν δεν βρίσκεται σε κίνδυνο

Αβραμόπουλος: Η  ζώνη Σένγκεν δεν βρίσκεται σε κίνδυνο
Την εκτίμηση πως η ζώνη Σένγκεν δεν βρίσκεται σε κίνδυνο εξέφρασε ο Έλληνας επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, στο Άμστερνταμ.


Απαντώντας στα σενάρια για μίνι-Schengen και την αποπομπή της Ελλάδας από τη ζώνη, ο Έλληνας επίτροπος τόνισε ότι τίποτα τέτοιο δεν έχει προταθεί ή συζητηθεί, επισημαίνοντας πως αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να διαχειριστούμε καλύτερα τα εξωτερικά σύνορά μας.

«Είναι προφανές ότι τα κράτη μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Γι' αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε εδώ, προκειμένου να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τα κράτη αυτά» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να καταβληθεί κάθε
δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διατηρηθεί και να προστατευθεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Όπως σημείωσε, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε ταχεία δράση υποβάλλοντας προτάσεις για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και τώρα εναπόκειται στα κράτη μέλη η εφαρμογή τους».

Όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως θα πρέπει να ενισχυθεί η ανταλλαγή πληροφοριών. «Πιστεύω ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ECTC), που εγκαινιάζεται επισήμως σήμερα στην Ολλανδία, θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο της πολιτικής μας για το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ