Τσακαλώτος: Όπου πήγα με άκουσαν με συμπάθεια

Τσακαλώτος: Όπου πήγα με άκουσαν με συμπάθεια
Στην περιοδεία του σε έξι πρωτεύουσες και τις συναντήσεις με ισάριθμους ομολόγους του αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εισερχόμενος στο κτήριο όπου θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, σε όλες τις συναντήσεις του, συζήτησε για την πρόοοδο υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος, άλλα οικονομικά αλλά και γενικότερα ζητήματα, εννοώντας προφανώς το Προσφυγικό, σημειώνοντας πως σε όλα τα ραντεβού τους, τον άκουσαν με συμπαθεια.

"Είδα παντού ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι προβλήματα", σχολιάσε χαρκατηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο Eurogroup η Ελλάδα θα αποτελέσει βασικό αντικείμενο συζήτησης, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης και του Ασφαλιστικού, ωστόσο δεν αναμένεται να υπάρξουν αποφάσεις.

Κυριάρχο θέμα αναμένεται να είναι η συζήτηση αναφορικά με την συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της χώρας, με αφορμή την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για την δράση του Ταμείου στην Ευρωζώνη, την οποία θα παρουσιάσει ο Πολ Τόμσεν, που ως χθες είχε "πάρει στο κατόπι" τον κ. Τσακαλώτο, κάνοντας κρυφά ραντεβού με τους κ. Σαπέν και Σόιμπλε, αμέσως μόλις τελειώναν οι συναντήσεις που είχε μαζί τους ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ