Τσίπρας: Θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων στο ασφαλιστικό

Τσίπρας: Θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων στο ασφαλιστικό
Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο δεν εξαντλούνται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα κόκκινα δάνεια, αλλά αφορούν σε ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων, με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος, στην συνεδρίαση ο Γ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας, επεσήμανε ότι θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες κινήσεις της κυβέρνησης σημειώνεται ότι τους επόμενους δυο μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει την αναγκαία μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και συνολικά για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του Κόμματος, στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών.

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τις δυσμενείς επιπτώσεις της Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας ΗΠΑ-ΕΕ (TTIP) σε διάφορους τομείς: στη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία, τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία, την αγροτική οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Αποφασίστηκε ότι, στο επόμενο διάστημα, το κόμμα θα αναλάβει συναφείς πρωτοβουλίες σε επίπεδο κινήματος, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ