ΝΔ: Αντί για μεταρρύθμιση ασφαλιστικού περικοπές και αδιέξοδα

ΝΔ: Αντί για μεταρρύθμιση ασφαλιστικού περικοπές και αδιέξοδα
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, για τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υποστήριξε ότι η πρόταση της κυβέρνησης  περιλαμβάνει υφαρπαγή των αποθεματικών από τα επικουρικά ταμεία, αυξήσεις εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις, κόψιμο των κύριων συντάξεων των νέων συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Μετά από την επιμελή προσμονή του ασφαλιστικού νόμου, που καλλιεργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σήμερα αρχίσανε οι επισκέψεις στους πολιτικούς αρχηγούς για επικοινωνιακό πλασάρισμα των συγκεκριμένων προτάσεων από τους κ.κ. Κατρούγκαλο- Πετρόπουλο. Δυστυχώς όμως Άνθρακες ο θησαυρός! Αντί για μεταρρύθμιση βλέπουμε ένα ακόμα εισπρακτικό νομοσχέδιο, με περικοπές συντάξεων και με αδιέξοδα.

Η υφαρπαγή των αποθεματικών από τα επικουρικά ταμεία, οι αυξήσεις των εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις, το κόψιμο των κύριων συντάξεων των νέων συνταξιούχων αλλά και τα τρικ μετάθεσης του πετσοκόμματος των υφιστάμενων κυρίων συντάξεων για τον επόμενο υπουργό (αφού του πετάνε την καυτή πατάτα), μαζί με το κόψιμο του ΕΚΑΣ και την κατάργηση του ΟΓΑ, του ΝΑΤ, του ΟΑΕΕ και άλλων ταμείων, χωρίς την αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων των εργασιακών συνθηκών, δείχνουν τον αδιέξοδο δρόμο που επιλέγει η κυβέρνηση να ακολουθήσει στο μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει σ’ αυτήν την καταστροφική πορεία για τον λαό μας και την Πατρίδα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ