Μητσοτάκης: Μπορώ να κερδίσω τον Αλέξη Τσίπρα

Μητσοτάκης: Μπορώ να κερδίσω τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε παράλληλα κάθε σενάριο συναίνεσης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και έδωσε έμφαση στην ανάγκη να ενισχυθεί η ενότητα και φυσιογνωμία της κεντροδεξιάς παράταξης. Ο κ. Μητσοτάκης, αρχικά, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τον χαμό της αδελφής του και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ασκήσει δημόσια κριτική στον συνυποψήφιό του, καθώς πάνω απ’ όλα "πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Ο εχθρός είναι απέναντι –είναι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος".

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ όχι μόνο εμφανίστηκε σίγουρος ότι μπορεί να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και βέβαιος ότι θα ανανεώσει τη φυσιογνωμία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, για να γίνει ξανά μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. "Για να μπορεί τόσο ο παραδοσιακός δεξιός όσο και ο μετριοπαθής να αισθάνονται άνετα στην παράταξη της οποίας θα ηγείται εναντίον των πολιτικών που γκρεμίζουν την Ελλάδα". Όσον αφορά το σενάριο και το ενδεχόμενο να δώσει συναίνεση στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ήταν κάθετος. "Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συναίνεσης με τον κ. Τσίπρας και τον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των πολιτικών του ότι γκρεμίζει μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και συντηρεί το πελατειακό κράτος".

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και σε όσα ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα πως η παρουσία του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ ενισχύθηκε από το όνομα που φέρει. "Δεν είχα καμία στήριξη από πολιτικούς συμμάχους και το πολιτικό σύστημα, αλλά ένα ποσοστό των ΝΔτών πίστεψε σε μένα. Το όνομά μου ήταν πλεονέκτημα, αλλά θέλω να κάνω αλλαγές ούτως ώστε ακόμη και αυτοί που δεν έχουν κάποιο γνωστό όνομα να αναδειχθούν. Και εγώ έχω ανέβει σκαλί σκαλί την πολιτική, ενώ έχω και 10 χρόνια εργασίας στην πραγματική οικονομία". "Διαφοροποιήσεις του τύπου "καραμανλικοί και άλλοι” δεν θα βοηθήσουν τη χώρα και το κόμμα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον διχασμό της Νέας Δημοκρατίας και την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας", υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ