Κουίκ: Κανένας κλυδωνισμός δεν υπάρχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Κουίκ: Κανένας κλυδωνισμός δεν υπάρχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
"Είμαι ξεκάθαρος και κατηγορηματικός, κανένας κλυδωνισμός δεν υπάρχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ" δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

"Από τη στιγμή που σχηματίστηκε αυτή η κυβέρνηση ήταν γνωστό και στους δύο εταίρους ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές, που σε κάποιες περιπτώσεις είναι και κόκκινες γραμμές. Και αυτό το δείξαμε, για παράδειγμα, στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Είδατε εσείς να μην προχωράει η κυβέρνηση;" είπε ο κ. Κουίκ, μιλώντας στην εκπομπή "Δύο στις 12" και στον Φάνη Γρηγοριάδη.

"Το ότι έχουμε και ιδεολογικές διαφορές και λέμε ότι αυτό εμείς δεν τον περνάμε ή το άλλο δεν ψηφίζουμε, δε σημαίνει ότι υπάρχει ρήγμα, είναι απόλυτα κατανοητό και από τις δύο πλευρές" πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι "η δουλειά μου μέσα στην κυβέρνηση, μέσα σε όλα τα άλλα, είναι μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη από τον ΣΥΡΙΖΑ και εγώ από τους ΑΝΕΛ, να μπορούμε να να λειαίνουμε θέματα, που μας φέρνουν σε νομοθετικές αντιθέσεις". Ο κ. Κουίκ διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την κυβέρνηση λόγω της ψηφοφορίας για το σύμφωνο συμβίωσης, σημειώνοντας ότι "εκείνοι οι οποίοι μιλούν για ρήγμα στην κυβέρνηση έχουν ρήγμα στον εγκέφαλο".

Διευκρίνισε δε, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ θα ψηφίσει κατά συνείδηση "άλλος θα ψηφίσει ναι, άλλος όχι και αυτό θεωρώ ότι είναι υγιές στη δημοκρατία και δε θεωρώ ότι μπορεί να βάλει σε δοκιμασία την πραγματικά άρρηκτη σχέση, που έχουν τα δύο κόμματα", καθώς "αποδείξαμε ότι είμαστε πολύ πιο σύντροφοι μέσα στην κυβέρνηση από ό,τι κάποιοι σύντροφοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ". Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Κουίκ είπε ότι "το ίδιο το Ταμείοι θα αξιολογήσει, κατά τον Μάρτιο μήνα, αν θα θέλει να μείνει ή αν θα θέλει να φύγει από αυτή τη συμμαχία των θεσμών", σημειώνοντας ότι "το ΔΝΤ από τη μία είναι ο πιο σκληρός συνομιλητής μας σε θέματα, π.χ. συνταξιοδοτικά, και από την άλλη πλευρά είναι ο πιο θετικός μας σύμμαχος στο θέμα του χρέους".

"Έχουμε ένα επιχείρημα, ότι από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών περιμέναμε να δώσουμε 25 δισ. και τελικά δώσαμε μόνο 7, άρα γλιτώσαμε 18 δισ., που είναι στην άκρη. Αν το ΔΝΤ συνεχίσει, θα συνεχίσει με μία επιχορήγηση των 23 δισ., άρα εμείς έχουμε εξοικονομήσει 18 δισ., άρα είμαστε πολύ κοντά να πούμε ότι δεν τα χρειαζόμαστε τα λεφτά αυτά του ΔΝΤ. Παρόλα αυτά, όμως, επειδή είναι τεχνικός σύμβουλος σε αυτό το τρίτο μνημόνιο, το ίδιο θα αξιολογήσει αν θα μείνει" διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στη ΝΔ, ο κ. Κουίκ είπε ότι "αν αποκτήσει την ισορροπία της η ΝΔ, θα έχουμε έναν αξιόλογο συνομιλητή, για να μπορούμε να του λέμε τα θέματα, που πιστεύουμε ότι χρειάζεται μία εθνική συνεννόηση και συναίνεση", διευκρινίζοντας, πως σε ό,τι αφορά τους ΑΝΕΛ, "δεν πάμε στις λογικές της συγκυβέρνησης, των οικουμενικών κ.λπ., θέλουμε όμως να έχουμε σε κάποια ζητήματα μία εθνική συνεννόηση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ