Κουίκ: Ρήγμα στον εγκέφαλό τους έχουν όσοι μιλούν για ρήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ

Κουίκ: Ρήγμα στον εγκέφαλό τους έχουν όσοι μιλούν για ρήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ
"Έχουν ρήγμα στον εγκέφαλό τους", όσοι "μιλούν για ρήγμα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων", ανέφερε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "στο Κόκκινο 105,5", ενώ απαντώντας σε όσους γράφουν ότι "οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι σε τεντωμένο σχοινί", είπε "σε τεντωμένο σχοινί είναι τα νεύρα μας, με αυτά τα οποία διαβάζουμε".

"Τα λέω έτσι πολύ ωμά, απλά και κατανοητά, διότι ίσως δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η κυβέρνηση σχηματίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για να διαχειριστούμε το μέγα θέμα της εξόδου από τα μνημόνια. Να χειριστούμε την τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση. Να χειριστούμε όλα αυτά τα οποία πρέπει να χειριστούμε, έτσι ώστε να ξαναμπούμε σε μια τροχιά προόδου. Αυτό προέχει" υπογράμμισε.

Επανέλαβε ότι ευθύς εξαρχής ήταν γνωστές οι διαφορετικές ιδεολογικές θέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με κανέναν από τους δύο εταίρους να επιθυμεί να επιβληθεί επί του άλλου, "όπως το δείξαμε για παράδειγμα με το θέμα της ζυθοποιίας ή με το θέμα της υιοθεσίας", και προσέθεσε ότι αυτό δεν μπορεί να καθίσταται αιτία ώστε "να γράφουν κάποιοι ή να θέλουν να σπεύσουν να μιλάνε κάποιοι για ρήγμα, για τεντωμένο σχοινί και όλα αυτά". Επικαλούμενος δε την 45ετή δημοσιογραφική του εμπειρία είπε ότι "αυτό το κάνουν, γιατί πρέπει να γράψουν κάτι".

Σε ό,τι αφορά το "Σύμφωνο Συμβίωσης" επισήμανε ότι πολλές φορές οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν κατά συνείδηση, και σύμφωνα με πληροφορίες του, η ΚΟ του κόμματος υιοθέτησε "και την λογική της ψήφου κατά συνείδηση, εάν χρειαστεί στο σχετικό νομοθέτημα".
Στο πλαίσιο τής κατά συνείδηση ψήφου, ο κ. Κουίκ ενέταξε και τη χθεσινή αρνητική ψήφο του κ. Κατσίκη.

"Ο κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός μας, στη συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής, έθεσε ορισμένες νομικές προϋποθέσεις στον κ. Παρασκευόπουλο, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως, μη σας πω και αποκλειστικά, με το θέμα της υιοθεσίας που αντίκειται και στις ευρωπαϊκές διατάξεις".

"Σήμερα το πρωί, μίλησα με τον κ. Παρασκευόπουλο, για ακόμη μία φορά. Είναι μέσα στη δουλειά μου να συνδέω τα δύο κόμματα σε θέματα που έχουν αντιθέσεις. Ο υπουργός μου είπε ότι την Δευτέρα θα κάνει ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι δεν υφίσταται το θέμα της υιοθεσίας", συνέχισε ο κ. Κουίκ, προσθέτοντας ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ "θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει κατά συνείδηση ή αν θα πει ναι ή όχι".

Πέραν του ζητήματος της υιοθεσίας, είπε ότι δεν έχει κανένα ζήτημα για τις περιπτώσεις που δύο άνθρωποι που ζουν μαζί θέλουν να ρυθμίσουν κληρονομικά, περιουσιακά και οικονομικά ζητήματα, υπογραμμίζοντας ότι "δεν θα μπω σε ακροδεξιές λογικές".

Επισημαίνοντας τον σεβασμό του στις διαφορετικές αντιλήψεις, ιδεολογίες και θρησκείες, ο κ. Κουίκ είπε ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως παρακολουθεί τα δρώμενα σε σχέση και με την Εκκλησία, και εξήρε τη σχέση του σε επίπεδο μητροπολιτών την οποία "καλλιεργούμε και ως κυβέρνηση, γιατί οι Μητροπολίτες μας έχουν βάλει και αυτοί πλάτες, όπως για παράδειγμα για τη δουλειά που κάνουμε στο 5 νησιά με τα hot-spots. Μη γελιόμαστε. Και οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο είναι άριστες".

Ο κ. Κουίκ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο ρόλο της Εκκλησίας σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, καταλήγοντας στη συνέντευξή του, "θα έλεγα, καλά θα κάνουν κάποιοι, οι οποίοι φαντασιώνονται ρήγματα και τεντωμένα σκοινιά, ότι ο σκοπός αυτής της κυβέρνησης, με τις ιδεολογικές αντιθέσεις που μπορεί να έχουμε, είναι να βγάλουμε την Ελλάδα από εκεί που εκείνοι την έσπρωξαν".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ