Κυρ. Μητσοτάκης: Εξεταστική για τη ζημιά στο τραπεζικό σύστημα

Κυρ. Μητσοτάκης: Εξεταστική για τη ζημιά στο τραπεζικό σύστημα
Το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη ζημιά που, όπως λέει, προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αφήνει ανοικτό με άρθρο του στην Καθημερινή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το άρθρο έχει τίτλο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα;» και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ κάνει ειδική αναφορά σε κείμενο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη τον Απρίλιο του 2013 στην ιστοσελίδα Protagon με τίτλο «Να αφελληνιστούν», στο οποίο είχε προβλέψει την πορεία που τελικά ακολούθησε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω άρθρο ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζει ότι ο κ. Βαρουφακης υποστήριζε τότε ότι «όσοι απο εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια να αφελληνιστούν άμεσα».

«Δηλαδή αυτό που στην ουσία έγινε», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, είναι ότι με την ανακεφαλαιοποίηση περιορίζεται σημαντικά και το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα σε μόλις 26,5%, ενώ το υπόλοιπο 73,5% ελέγχουν πλέον κυρίως ξένοι ιδιώτες επενδυτές, αλλα «και ορισμένα «επιθετικά» hedge funds τα οποία μέχρι πρότινος κατήγγειλε ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας».