Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το ν/σ με τα προαπαιτούμενα

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το ν/σ με τα προαπαιτούμενα
Άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα με τους εισηγητές και ειδικούς αγορητές των κομμάτων.

Αμέσως μετά, θα πάρει τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις βουλευτών και αρμόδιων υπουργών. Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τετάρτη το νομοσχέδιο με τα «Μέτρα για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», έγινε δεκτό επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία, από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές κατόπιν και της δεύτερης ανάγνωσης που ολοκληρώθηκε το βράδυ.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ εναντίον Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι. Η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παραγραφή υπόθεσης φοροδιαφυγής. Στόχος της κυβέρνησης, εξήγησε, είναι να μην οδηγηθεί καμία υπόθεση σε παραγραφή, χωρίς να ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη.

Ο κ. Αλεξιάδης υπερθεμάτισε παράλληλα, ότι «δεν ψηφίζουμε ό,τι μας φέρνουν», τονίζοντας ότι γίνεται μία διαπραγμάτευση, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει παραιτηθεί.

Σχετικά με τη φορολόγηση εισοδημάτων που προέρχονται από ενοίκια, ανήγγειλε την απόσυρση του σχετικού άρθρου.

Σημειώνεται ότι αύριο, το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και την Παρασκευή το βράδυ θα τεθεί προς ψηφοφορία.