ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. θυμήθηκε το ένδοξο αντιμνημονιακό της παρελθόν

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. θυμήθηκε το ένδοξο αντιμνημονιακό της παρελθόν
Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην προηγούμενη ανακοίνωση της Ν.Δ. σχετικά με το πολυνομοσχέδιο «Χρειάζεται περισσή ποσότητα θράσους, εκείνοι που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της εξαθλίωσης να θυμούνται ξαφνικά το ένδοξο αντιμνημονιακό τους παρελθόν».

Σημειώνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει επί της αρχής αρνητική ψήφο, ενώ θα ψηφίσει κάποια από τα μέτρα με τα οποία συμφωνεί.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε η Ν.Δ. στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «η Νέα Δημοκρατία εστιάζει την κριτική στο ψεύδος της κυβέρνησης που λέει ότι καταπολεμά τη φοροδιαφυγή».

Συγκεκριμένα αναφέρεται σε δύο διατάξεις στο άρθρο 8 του πολυνομοσχεδίου που αφορούν το αδίκημα της φοροδιαφυγής και επισημαίνει ότι:

α) οι ισχύουσες διατάξεις λένε ότι για ποσό φοροδιαφυγής πάνω από 15.000 ευρώ υπάρχει φυλάκιση από 1 – 5 έτη. Η κυβέρνηση το ποσό των 15.000 το μετατρέπει σε 100.000. «Επομένως η δήθεν καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν ισχύει» σημειώνουν στη ΝΔ.

β) για τον ΦΠΑ η ισχύουσα διάταξη επιβάλλει φυλάκιση για 1 – 5 έτη από το ποσό των 3.000 ευρώ. Η κυβέρνηση το κάνει 50.000 ευρώ, αλλά ως τρικ αυξάνει τη φυλάκιση από 2 – 5 έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ