Σκουρλέτης κατά Βουλτέψη για τον τηλεοπτικό χρόνο των κομμάτων

Σκουρλέτης κατά Βουλτέψη για τον τηλεοπτικό χρόνο των κομμάτων
"Η Ν.Δ. μέσω της κυρίας Βούλτεψη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον ρόλο της ως ο αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων των μεγαλοκαναλαρχών και της διαπλοκής", δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική επιτροπή, απαντώντας στην Σοφία Βούλτεψη.

Νωρίτερα, σε δήλωση που είχε κάνει, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής "κοιτάξαμε να αναζητήσουμε εκείνους τους όρους που θα εξασφαλίζουν την πιο ισότιμη προβολή των απόψεων των κομμάτων" και εκτίμησε ότι "και με βάση την εμπειρία που έχει υπάρξει αλλά και βελτιώνοντας αυτή την εμπειρία, καταλήγουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση".

Επισήμανε, ωστόσο, κάτι που, όπως είπε, του έκανε πράγματι εντύπωση. "Είναι", είπε, "το θέμα της υποχρέωσης των ιδιωτικών τηλεοπτικών μέσων για την παραχώρηση δωρεάν χρόνου στα κόμματα, κάτι που προβλέπεται από το νόμο και θεωρώ ότι ουσιαστικά υπηρετεί την υπόθεση της δημοκρατίας και της καλύτερης διεξαγωγής των εκλογών". Ανέφερε ειδικότερα πως του έκανε εντύπωση "γιατί η Ν.Δ. και το Ποτάμι θέλουν να αποτιμήσουν αυτόν τον δωρεάν χρόνο σε ένα συγκεκριμένο ποσό εκατομμυρίων ευρώ".

"Ειλικρινά, ιδιαίτερα σ΄ αυτή την συγκυρία, όπου διεξάγεται μια συζήτηση, όπως γνωρίζετε, για να αποκατασταθεί το πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, το να ακούγονται τέτοιες φωνές μάλλον εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες", πρόσθεσε. Ερωτηθείς εάν η αντιδικία προέκυψε μεταξύ ΝΔ - Ποταμιού με εκείνον, είπε: "Από τη μία πλευρά Ν.Δ. και Ποτάμι απέναντι όλων των υπολοίπων, οι οποίοι, όπως προβλέπει και ο νόμος, θεωρούν ότι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα έχουν την υποχρέωση, εφ' όσον κατέχουν δημόσιες συχνότητες, να παρέχουν δωρεάν αυτό τον χρόνο".

Στο ερώτημα αν ασχολήθηκαν με το θέμα του ντιμπέιτ, είπε ότι ακούστηκε αυτό το θέμα και πως "υπάρχει μια κατ΄ αρχήν συμφωνία απ΄ όλους και παραπέμπεται πια στα Γραφεία Τύπου των κομμάτων να δουν τους ακριβείς όρους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ