Το Μαξίμου προσπαθεί να σταματήσει τα σενάρα περί πρόωρων εκλογών

Το Μαξίμου προσπαθεί να σταματήσει τα σενάρα περί πρόωρων εκλογών
Το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να βάλει τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο αμέσως μετά την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, τα οποία καλλιεργούνται κυρίως από κυβερνητικά στελέχη.

Η κατάργηση της φοροαπαλλαγής των βουλευτών να είχε έντονο προεκλογικό άρωμα, όμως η Όλγα Γεροβασίλη έσπευσε χθες με μια δήλωσή της να δώσει τέλος στα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες μέσα στο Σεπτέμβριο.

Όπως δήλωσε η κ. Γεροβασίλη, «η εκλογολογία που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, ούτε ωφέλιμη είναι, ούτε στην πραγματικότητα ανταποκρίνεται». Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού βρίσκεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς, αλλά και η επόμενη ημέρα, με πρώτο και βασικό στόχο την υλοποίηση της δέσμευσης της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, σχετικά με το χρέος. Σκέψη για εκλογές δεν υπάρχει».

Η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί και συμβολική από πλευράς του Μαξίμου, καθώς λίγες ώρες πριν κατατεθεί στη Βουλή ένα πρόγραμμα που περιέχει μια σειρά από σκληρά μέτρα, επιλέγει και να αλλάξει το φορολογικός καθεστώς της βουλευτικής αποζημίωσης, αλλά και να βάλει «ψαλίδι» στις αμοιβές υπουργών, διοικητών ΔΕΚΟ και προέδρων ανεξαρτήτων αρχών.

Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παρέμβαση της κ. Γεροβασίλη δεν σημαίνει ότι ακυρώνεται ο εκλογικός σχεδιασμός του κ. Τσίπρα. Αυτό που επιδιώκει το Μαξίμου είναι να υπάρξει λίγος παραπάνω χρόνος ώστε η κυβέρνηση να πετύχει το σημαντικό στόχο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ