Σκουρλέτης: «Οδηγηθήκαμε στο να φέρουμε μια συμφωνία που δεν είναι το σχέδιό μας»

Σκουρλέτης: «Οδηγηθήκαμε στο να φέρουμε μια συμφωνία που δεν είναι το σχέδιό μας»
Ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε «Δεν μιλάμε για αλλαγή κυβέρνησης αλλά αλλαγή υπουργών» και μίλησε με θερμά λόγια για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Για την ανιδιοτέλεια του Παναγιώτη Λαφαζάνη μίλησε ο Πάνος Σκουρλέτης αναλαμβάνοντας καθήκοντα στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. «Δεν μιλάμε για αλλαγή κυβέρνησης αλλά αλλαγή υπουργών. Πολλά άλλαξαν μετά από την πολύμηνη και δύσκολη διαπραγμάτευση που προσφέρεται για πολυποίκιλα συμπεράσματα. Οι συσχετισμοί είναι αυτοί που καθορίζουν τη φορά των πραγμάτων. Εξαναγκασμένοι ως κυβέρνηση και χώρα με βάση τους παρόντες συσχετισμούς οδηγηθήκαμε στο να φέρουμε μια συμφωνία που δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είμαστε εμείς».

Μίλησε για μια Ευρώπη που παίρνει αποστάσεις από τη δημοκρατία, αλλά και για μια συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ευρώπη για το παρόν και το μέλλον της. Εκανε λόγο για ένα κύμα αλληλεγγύης προς τη χώρα από τους λαούς της Ευρώπης.

«Θέλησή μας είναι να ελαφρύνουμε στο μέτρο του εφικτού τον κόσμο από τις επιπτώσεις της συμφωνίας και να κερδίσουμε ότι μπορεί να κερδηθεί». Μίλησε για την αναδιάρθρωση του χρέους που αποτελεί καθοριστικό στόχο.

Οπως είπε ότι παραμένει στόχος η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ ΔΕΗ +5,84%, ενώ σημείωσε ότι έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη ψηφοφορία και επιβάλλεται να έχουμε χαμηλούς τόνους και θετική διάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ