Λιού σε Τσίπρα: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Λιού σε Τσίπρα: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε τις πρώτες πρωινές ώρες ο υπουργός Οικονομικών της Αμερικής, Τζακ Λιού.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι ο Τζακ Λιου είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι σημαντικό η Αθήνα να δείξει μια δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και όλες οι πλευρές να συζητήσουν για μια πιθανή ελάφρυνση του χρέους.

Επίσης ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών«τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα βάζει Ελλάδα σε μια πορεία προς την μεταρρύθμιση και την ανάκαμψη εντός της ευρωζώνης».

Ο Τζακ Λιού τόνισε επίσης την ανάγκη «η Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην πορεία προς το δημοψήφισμα, συμπεριλαμβανομένης της στενής συνεργασίας με τους διεθνείς εταίρους της».

Σημείωσε τέλος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και προσφέρθηκε να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ