Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, επισημαίνοντας,παράλληλα,τη σημασία της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Σχολιάζοντας την απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος είπε ότι αφορά την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.
Για τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogoup, ο κ.Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα, τονίζοντας ότι για την Κύπρο είναι σημαντικό να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Ερωτηθείς, αν υπάρχουν κίνδυνοι για την Κύπρο από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην δικαιολογείται η οποιαδήποτε ανησυχία για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και γενικότερα για την κυπριακή οικονομία.

Στο μεταξύ,για «ανάλγητη μεταχείριση» της Αθήνας από τους δανειστές και εταίρους, που δεν άφησε πολλά περιθώρια στην ελληνική Κυβέρνηση, έκανε λόγο ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου.«Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος, δήλωσε ο κ.Ομήρου, καταδεικνύει το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την παντελή έλλειψη αλληλεγγύης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ