Τι απαντά η κυβέρνηση στο τελεσίγραφο Τουσκ

Τι απαντά η κυβέρνηση στο τελεσίγραφο Τουσκ
Ως αναμενόμενες, αχρείαστες και προβλέψιμες χαρακτήρισαν τις προειδοποιήσεις των εταίρων της χώρας μας κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, λίγο μετά και το τελεσίγραφο του Ντόναλντ Τουσκ για επίτευξη συμφωνίας ή για χρεοκοπία.

«Τα τελεσίγραφα δεν έχουν θέση στη συζήτηση και δεν θα επηρεάσουν την ουσία της συζήτησης που μπαίνει στο τελικό στάδιο με τις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, μετά και την επιστροφή του από τη Ρωσία» εξηγούν.

«Η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη για συμφωνία, και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζεται» τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της επιτελικής ομάδας της κυβέρνησης (Δραγασάκης, Παππάς, Σαγιάς, Τσακαλώτος).

Όσον αφορά τις τράπεζες o υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε στο CNN ότι η ΕΚΤ θα κάνει “whatever it takes” (ό,τι χρειάζεται) υπενθυμίζοντας τη σχετική δήλωση του Μάριο Ντράγκι, ενώ πρόσθεσε ότι τόσο η Ευρωτράπεζα όσο και ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας εγγυήθηκαν στην κυβέρνηση τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και τις καταθέσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε στο Bloomberg ότι «η Ελλάδα δεν επεξεργάζεται σχέδιο Β’ γιατί είναι βέβαιη για συμφωνία». Τόνισε ότι η Αθήνα δεν δέχεται περικοπές στις συντάξεις αλλά λέει «ναι» στη μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, στη συμφωνία πρέπει να υπάρχει ουσιώδης αναφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και ένα αναπτυξιακό σχέδιο.

Πηγή: Σκάι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ