Βαρουφάκης: Ρωτήστε την κυρία Μέρκελ για το αν θα υπάρξει συμφωνία αυτή την εβδομάδα

Βαρουφάκης: Ρωτήστε την κυρία Μέρκελ για το αν θα υπάρξει συμφωνία αυτή την εβδομάδα
Σε δήλωσή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έδωσε τη δική του απάντηση στο αν υπάρξει συμφωνία αυτήν την εβδομάδα.

«Ρωτήστε την κυρία Μέρκελ», απάντησε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις προτάσεις μεταρρυθμίσεων τονίζοντας πως: «Οι ελληνικές προτάσεις εξοικονόμησης και μεταρρυθμίσεων είναι ήδη τόσο σκληρές και απάνθρωπες, όσο οι Γερμανοί δεν θα δέχονταν ποτέ για τους ίδιους».

Πρόσθεσε δε πως «η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε αυτές μόνο εάν η Ευρώπη συμφωνήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους, επενδύσεις και σε ένα τέλος της κρίσης ρευστότητας».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ έκανε μαθήματα διαχείρισης στον Έλληνα πρωθυπουργό, προτρέποντάς τον να απομακρύνει τον υπουργό Οικονομικών του από τη θέση του, προκειμένου να αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την επίλυση της κρίσης: «Ο πρωθυπουργός Τσίπρας πρέπει να δείξει στην Ευρωζώνη πως ενδιαφέρεται σοβαρά για τη σταθεροποίηση της χώρας του, αποπέμποντας τον υπουργό Οικονομικών του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λίντνερ στο γερμανικό πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ