Τρισέ: Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι να παραμείνει στη Ευρωζώνη

Τρισέ: Η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι να παραμείνει στη Ευρωζώνη
Σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο Ζαν Κλοντ Τρισέ δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός θα είνα ο πρώτος που θα πληρώσει μια ρήξη της χώρας με τους πιστωτές.

Η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα είναι να παραμείνει στην ευρωζώνη, δήλωσε την Τρίτη ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

«Πιστεύω ότι η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης, η βούληση του ελληνικού λαού – σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω – και φυσικά η επιλογή των Ευρωπαίων εταίρων είναι ότι η παραμονή στο ευρώ είναι η καλύτερη επιλογή» σημείωσε ο κ. Τρισέ σε συνέντευξη του στο Bloomberg. «Aλλά η ελληνική δημοκρατία είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει ή όχι στην ευρωζώνη» πρόσθεσε.

Ο κ. Τρισέ προειδοποίησε πως μια αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία θα πλήξει περισσότερο τον ελληνικό λαό.

«Αν η επιλογή είναι να μην υπάρξει ένα αξιόπιστο σχέδιο, τότε μου φαίνεται ότι ο πρώτος που θα πληρώσει ένα υπερβολικά υψηλό τίμημα για αυτό θα είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός» σημείωσε ο ίδιος. Χωρίς ένα σχέδιο που θα είναι αποδεκτό από όλες τις πλευρές, «ο βασικός στόχος που επιδιώκει με κάθε νομιμότητα η Ελλάδα – η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης – δεν θα επιτευχθεί» υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ