Παπαδημούλης: «Δεν είμαστε και πολύ κοντά στην συμφωνία ακόμη»

Παπαδημούλης: «Δεν είμαστε και πολύ κοντά στην συμφωνία ακόμη»
O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «σταθερό, ήρεμο, αποφασισμένο και αισιόδοξο», σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αντιπροσωπεία της Ευρωομάδας της Αριστεράς με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι τώρα είναι η ώρα των ηγετών να πάρουν την πολιτική ευθύνη και να ανταποκριθούν ρεαλιστικά στη ρεαλιστική πρόταση, που έχει καταθέσει από χθες - με ένα κείμενο 47 σελίδων- η ελληνική πλευρά. Σε ερώτηση αν βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι κοντά η συμφωνία, αρκεί η άλλη πλευρά να δείξει τον ίδιο ρεαλισμό που δείχνει η ελληνική πλευρά.

Η επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπριελ Τσίμμερ δήλωσε ότι από τις αποφάσεις που θα ληφθούν αυτή την εβδομάδα θα επηρεαστεί το μέλλον, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της ΕΕ. Πρόσθεσε ότι παρακολουθεί το ρόλο του Γερμανού Υπουργού οικονομικών Β. Σόιμπλε, που όπως είπε, ασκεί πίεση για να δημιουργήσει ένα παράδειγμα τιμωρίας και για τις άλλες χώρες, ενώ σημείωσε ότι αν το ΔΝΤ δεν αλλάξει συμπεριφορά θα έχουμε καταστροφικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Η πολιτική της λιτότητας, σημείωσε, δεν βοηθά και θα οδηγήσει στο τέλος της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης στην ΕΕ. Στην ερώτηση αν βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία, η κα Τσίμμερ εξέφρασε την ελπίδα να είναι κοντά η συμφωνία, λέγοντας ότι δεν είμαστε και πολύ κοντά ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ