Βούτσης: «Μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε λύση και συμφωνία»

Βούτσης: «Μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε λύση και συμφωνία»
Ο υπουργός εσωτερικών ενδεχόμενο νέων εκλογών ακόμη και αν ψηφιστεί η συμφωνία, προκειμένου να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο ισχυρή πλειοψηφία. Τι δήλωσε για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας.


«Μόνο μια πολιτική διαπραγμάτευση θα δώσει το σήμα ότι μπορούμε να πάμε σε συμφωνία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.
«Σε ότι μας αφορά εμείς έχουμε κάνει τα εκατό βήματα» πρόσθεσε.

«Μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να έχουμε λύση και συμφωνία» ανέφερε.

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «η συμφωνία θα είναι έντιμη, καθαρή, διαυγής αλλά και αρκετά επώδυνη» και τόνισε ότι «αν η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη κατά την ψηφοφορία θα κάνουμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή εκλογές» και τόνισε ότι δεν μπορούμε να πούμε στον λαό ότι θα προχωρήσουμε με άλλα δεκανίκια.

Για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, είπε ότι «η Αριστερά ξέρει να αυτοπειθαρχείται όταν έχει μπροστά της όλο το κάδρο. Ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του έχοντας απέναντί του το λαό που μας ψήφισε. Αν είναι κάτι να ξινίζει θα ξινίζει σε όλους μας».

Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εκλογών ακόμη και αν ψηφιστεί η συμφωνία, προκειμένου να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο ισχυρή πλειοψηφία παρότι, όπως είπε, δεν χρειάζεται τόσο σύντομα ανανέωση της λαικής εντολής γιατί είναι μόνο πέντε μήνες στην κυβέρνηση.

Ο κ. Βούτσης απέρριψε το σενάριο τάιμ άουτ, δηλαδή παγώματος της διαπραγμάτευσης για δύο μήνες μέχρι να υπάρξει συμφωνία, αποδίδοντάς την ιδέα στον κ. Σόιμπλε.

Για την Έλενα Παναρίτη είπε ότι ήταν επιλογή του Γιάννη Βαρουφάκη και της Κυβέρνησης και σημείωσε με νόημα ότι «Καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλη στην προμετωπίδα - μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ