Σόιμπλε: Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν αργά και δεν έχουν φτάσει ακόμη σε καθοριστικό σημείο

Σόιμπλε: Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν αργά και δεν έχουν φτάσει ακόμη σε καθοριστικό σημείο
Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν πολύ αργά φέρεται να είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια σύσκεψης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών.

Σύμφωνα με δύο συμμετέχοντας στη σύσκεψη, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ενώ ο Σόιμπλε μίλησε για κάποια πρόοδο σε επιμέρους ζητήματα, εξέφρασε τη θέση ότι οι συζητήσεις συνολικά προχωρούν αργά και δεν έχουν φτάσει ακόμη σε καθοριστικό σημείο.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι συνομιλίες εκτυλίσσονται γύρω από την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας και δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση για ένα «σχέδιο Β» ούτε για ένα τρίτο πακέτο.

Τρίτος συμμετέχων στη σύσκεψη ανέφερε ότι έγινε μια μεγάλη συζήτηση για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για την ύπαρξη μεταρρυθμιστικής βούλησης.

Υποστήριξε μάλιστα ότι ο Σόιμπλε ανέφερε: «Ξέρουμε ότι μεγάλη μερίδα των Ελλήνων υποφέρει, ότι η κυβέρνηση δεν βλέπει ακόμη τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ