Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ για την ομιλία του στον Economist

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν Νέα Δημοκρατία και ΚΚΕ για την ομιλία του στον  Economist
Με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στον Economist η παράταξη του Αντώνη Σαμαρά κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι ψεύδεται, τόσο για την παρουσίαση της κατάστασης της οικονομίας που παρέλαβε, όσο και για τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη, η ΝΔ υποστηρίζει: «Μεγάλο το άγχος του κ. Τσίπρα να πείσει τους δικούς του. Μιλάει για παγίδευση από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ποιος άραγε τον παγίδευσε, όταν ο ίδιος έσυρε τη χώρα σε εκλογές, και όταν ο ίδιος αποδείχτηκε ανέτοιμος να κυβερνήσει;».

Ακολούθως η ΝΔ, αφού καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι ενώ μιλάει για πλεόνασμα, έχει κάνει στάση πληρωμών και ότι ενώ μιλά για κόκκινες γραμμές σε μισθούς και συντάξεις, διακινδυνεύει κάθε μήνα να μην πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, απαντά στον πρωθυπουργό για τα περί «άδειων ταμείων»: «Τολμάει να λέει ότι βρήκε άδεια ταμεία, όταν μέχρι σήμερα από αυτά τα ταμεία πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Και ας μην κάνει προβλέψεις για ανάπτυξη, διότι τα πρώτα σημάδια ύφεσης τα ζει με επώδυνο τρόπο η αγορά». Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Αμφιβάλλουμε αν και ο ίδιος, πια, πιστεύει τα ψέματά του».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σημειώνει: «η υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είναι αέρας κοπανιστός, γιατί πρώτον παραδέχεται ότι παραμένουν στο ακέραιο όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του προηγούμενου διαστήματος και δεύτερον αφήνει ορθάνοικτη την πόρτα για άλλα ισοδύναμα αντιλαϊκά μέτρα, πχ ενίσχυση της φοροληστείας, που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ