Τα σκάνδαλα της Siemens και της Λίστας Λαγκάρντ ανασύρονται στη Βουλή

Τα σκάνδαλα της Siemens και της Λίστας Λαγκάρντ ανασύρονται στη Βουλή
Η Βουλή θα ανασύρει τις δικογραφίες για τις υποθέσεις της Siemens και της Λίστας Λαγκάρντ ώστε να εξεταστούν κατά προτεραιότητα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως ομοφώνως αποφασίστηκε μετά από την σχετική εισήγηση της προέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά την σημερινή πρώτη συνεδρίαση της νέας Συνόδου.

Η κα Κωνσταντοπούλου μάλιστα, επικαλέστηκε Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, που καταγράφει 12 δις ετήσιες απώλειες από τη διαφθορά. Η ίδια έκθεση αποφαίνεται ότι αν είχε παταχθεί η διαφθορά στην Ελλάδα η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει.

Καθίσταται πρόδηλη η υποχρέωση της Βουλής να ερευνήσει πρωτίστως τις δύο αυτές υποθέσεις, «δύο ζωντανά σκάνδαλα που κηλιδώνουν τον δημόσιο βίο της χώρας», ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως για την μεν Siemens το μεγαλύτερο μέρους του υλικού δεν αξιοποιήθηκε δικαστικά, για την δε Λίστα Λαγκάρντ η συντριπτική πλειοψηφία των στοιχείων από την προκαταρκτική εξέταση, «θάφτηκε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ