Βαρουφάκης: Δεν είχαν "μπέσα" οι Ευρωπαίοι εταίροι

Βαρουφάκης: Δεν είχαν "μπέσα" οι Ευρωπαίοι εταίροι
Στην Ευρώπη χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, εκτίμησε το πρωί της Τρίτης, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης, στον απόηχο του «ανασχηματισμού» της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, αλλά και των δημοσιευμάτων περί ενδοκυβερνητικής κριτικής προς το πρόσωπό του.

«Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός χθες, είχε μεγάλο δίκιο. Εμείς πήγαμε με την αίσθηση ότι μια συμφωνία είναι συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι και λέμε ότι αυτό σημαίνει το "α" και όχι το "β", σημαίνει το "α" και όχι το "β". Από την άλλη μεριά, όμως, δυστυχώς, δεν επεδείχθη ίδια προσήλωση στη "μπέσα"» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ακόμη ότι «δεν υπήρξε αστοχία αλλά διαφορά πολιτικής», ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει κόντρα με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη.

«Δεν υπάρχει αντιπαλότητα με τον Γ. Σταθάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Με τον Σταθάκη, τον Θεοχαράκη είμαστε όλοι Κρητικοί, είμαστε μια ομάδα».

Τέλος, σε ερώτηση εαν θα συνεχίσει να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις απάντησε με το ρητορικό ερώτημα: «Ο υπουργός Οικονομικών; Ο υπεύθυνος της πολιτικής διαπραγμάτευσης;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ