Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου το απόγευμα

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου το απόγευμα
Αναμένεται σήμερα το απόγευμα να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας στο Eurogoup.

Στο Συμβούλιο θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και συνολική αποτίμηση των εξελίξεων που οδήγησαν στη συμφωνία καθώς και οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές που διανοίγονται και για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει το δικό της σχέδιο των μεταρρυθμίσεων από το οποίο θα φανεί το επίπεδο του συμβιβασμού.

Ενδέχεται δε να ανοίξει νέος κύκλος αντιπαράθεσης με το Βερολίνο. Στο κυβερνητικό συμβούλιο θα συζητηθούν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και αν θα προχωρήσει στην κατάθεση των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας που έχει εξαγγείλει.

Αν και εκφράζονται ανησυχίες από στελέχη της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αποφασιστεί προς το παρόν νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία θα κάνει την δική της διαφορετική αποτίμηση της συμφωνίας.

Διαβάστε ακόμα:Τα νέα μέτρα από την λίστα του Βαρουφάκη ως τον Ιούνιο

Ποιον "έκοψε" η ΕΚΤ από το τιμόνι της Εθνικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ