"Εποικοδομητική και σε καλό κλίμα" η τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνκερ-Τσίπρα

"Εποικοδομητική και σε καλό κλίμα" η τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνκερ-Τσίπρα
Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει του αυριανού Eurogroup από το οποίο -όπως προέκυψε από τη σημερινή ενημέρωση της Κομισιόν- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν φαίνεται να έχει υψηλές προσδοκίες επίτευξης συμφωνίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κομισιόν, την τηλεφωνική επικοινωνία ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup ενώ οι δυο άντρες φαίνεται να κρατούν ανοιχτή γραμμή.

Στον πρόεδρο της Κομισιόν ο κ. Τσίπρας αναμένετο να επαναλάβει την πρόταση της Ελλάδας που ζητά χρόνο ώστε να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που η Αθήνα φιλοδοξεί να αποτελέσει τη νέα συμφωνία με τους εταίρους της.

Τα τελευταία 24ωρα είναι αλλεπάλληλες οι επικοινωνίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους όπως με τον Ευρωπαίο επικεφαλής των σοσιαλιστών και τον Πιέρ Μοσχοβισί ενώ η Αθήνα διαμηνύει σε κάθε περίπτωση ότι δεν θα ζητήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και προτάσσει το επιχείρημα του διπλού σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας και των ευρωπαϊκών κανόνων.

ΠΗΓΗ: MEGA