Σακελλαρίδης: Συμφωνούμε με τις μεταρρυθμίσεις, διαφωνούμε με το μνημόνιο

Σακελλαρίδης: Συμφωνούμε με τις μεταρρυθμίσεις, διαφωνούμε με το μνημόνιο
«Στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της διαφθοράς» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε πρωινή εκπομπή του Αnt1 και πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που θέλει να κάνει η κυβέρνηση αφορούν το φορολογικό σύστημα.

«Ναπατάξουμε την φοροδιαφυγή, για να έχουμε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα», δήλωσε ο κ.Σακελλαρίδης

Παράλληλα διευκρίνισε ότι χθες ο Γ. Βαρουφάκης με το «συμφωνούμε με το 67% των μεταρρυθμίσεων» αναφερόταν στις ίδιες τις μεταρρυθμίσεις και όχι στο μνημόνιο και υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν με τρόπο που θα βοηθηθεί η ελληνική κοινωνία.

Αναφερόμενος στις προγραμματικές δηλώσεις, εξήγησε ότι πήγαν μια μέρα πίσω ώστε η κυβέρνηση να είναι σε πλήρη ετοιμότητα. «Ο Πρωθυπουργός έλειπε και έπρεπε να έχει ολοκληρωμένες συνομιλίες με τους υπουργούς του» είπε χαρακτηριστικά, για να επαναλάβει ότι «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης φυσικά και θα υπάρχει».

Δίνοντας ένα στίγμα για το τι θα ακουστεί στις προγραμματικές δηλώσεις, ανέφερε: «Θα μιλήσουμε με τους υπουργούς για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, να φτιάξουμε ένα λειτουργικό δημόσιο κράτος χωρίς διαφθορά και με προοπτική».

«Υπάρχουν θέματα που για μας είναι κόκκινη γραμμή. Είμαστε η μόνη κυβέρνηση στην οποία ασκείται κριτική επειδή προσπαθεί να κάνει αυτά που έλεγε προεκλογικά. Έχουμε όλη την αποφασιστικότητα και τη νηφαλιότητα να κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία λάβαμε λαϊκή εντολή για να τα κάνουμε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχουν οι επαφές της κυβέρνησης στο εξωτερικό.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πρώτη φορά σε διαδικασία διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Σακελλαρίδης, τέλος, κάλεσε την κοινωνία να είναι στο πλευρό της κυβέρνησης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην γίνονται εμπόδιο, αλλά να στηρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται σε διεθνές επίπεδο.

Η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν άμεση. Ο κ. Κακλαμάνης επικρίνοντας την κυβέρνηση είπε ότι το μόνο που ακούει είναι ότι «πέθανε η τρόικα» αλλά «συναντιόμαστε κρυφά με τον κ. Τόμσεν, χωρίς μάλιστα να δημοσιοποιούμε το περιεχόμενο της συνάντησής μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ