Φ. Ολάντ: Η Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα

Φ. Ολάντ: Η Γαλλία στηρίζει την Ελλάδα
Η Ελλάδα έχει τη στήριξη της Γαλλίας δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας , Φρανσουά Ολάντ "Εχουμε σχέσεις εμπιστοσύνης.Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις".

Ο Ολάντ δήλωσε ότι η ελληνική ψήφος ήταν ξεκάθαρη ότι η λιτότητα δεν είναι πλέον ανεκτή.Επίσης ανέφερε ότι θα ζητήσει από τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα με στόχο την ανάπτυξη.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως η μόνη μέθοδος για μια νέα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της είναι ο διάλογος και πως η Γαλλία είναι διατεθειμένη να παίξει ρόλο σε αυτό, πάντα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρέπει να συσφιχτούν οι σχέσεις των δύο πρωθυπουργών εφόσον είναι δύο χώρες που έχουν κοινή προσέγγιση όσον αφορα τον πολιτισμό "Ο ελληνικος πολιτισμός έχει επιρρεάσει όλη την Ευρώπη όπως και ο γαλλικός.Ο πολιτισμος βοηθάει στην αναπτυξη"

Από την μεριά του ο Τσίπρας δήλωσε πως σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι οι δύο χώρες πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αλλαγή τακτικής και η στροφή προς την ανάπτυξη.

Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της απασχόλησης,"Ο ελληνικός λαός στις 25 Γενάρη άλλαξε σελίδα και η νέα κυβέρνηση εργάζεται από την πρώτη μέρα για μια νέα ευρωπαϊκή συμφωνία με την Ευρώπη για την Ελλάδα".

Η πολιτική αλλαγή είναι μία ευκαιρία για την Ευρώπη."Έχουμε συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα που δεν απειλεί την Ευρώπη" σημείωσε, και πρόσθεσε "Καταθέσαμε μια προταση ρεαλιστική που θα δώσει την ανάσα στην ελλαδα, δώσαμε μια ρεαλιστική πρόταση για τις αναγκαίες αλλαγές ώστε να γίνει το κράτος αξιόπιστο αλλά και για να επαναφέρουμε την κοινωνική ευθύνη".

Ο έλληνας πρωθυπουργός εξεφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι στις επαφές των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση έχει βρει ευήκοα ώτα στις προτάσεις της για την ελάφρυνση του χρέους.Τέλος τόνισε πως πρέπει να σταματήσουν οι πελατειακές σχέσεις σε αυτό το κράτος.