Τσίπρας: «Η Κύπρος είναι στην καρδιά και στο μυαλό μας - Προτεραιότητά μας το Κυπριακό»

Τσίπρας: «Η Κύπρος είναι στην καρδιά και στο μυαλό μας - Προτεραιότητά μας το Κυπριακό»
Το πρώτο ταξίδι του εκτός Ελλάδος, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πραγματοποιεί στην Κύπρο, σήμερα ο Ελληνας πρωθυπουργός, στο πλαίσιο επισκέψεών του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο κ. Τσίπραςσυνομιλώντας με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο σαλονάκι του Προεδρικού Μεγάρου, χαρακτήρισε το ταξίδι του στην Κύπρο ως «ένα ταξίδι με ιδιαίτερο συμβολισμό» καιέθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη της κυβέρνησης στην προσπάθεια της Κύπρου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

«Η Κύπρος είναι στην καρδιά και στο μυαλό μας. Η προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη λύση αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης σχολίασε ότι η παρουσία στην Κύπρο ενός Πρωθυπουργού με νωπή και ισχυρή εντολή και με γνωστό το ενδιαφέρον του για την Κύπρο «είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και ακόμα πιο καλοδεχούμενη.

Ευχήθηκε ακόμη να επιβεβαιωθούν, στη διάρκεια των συνομιλιών, η συναντίληψη, το πνεύμα συνεννόησης και η στενή συνεργασία που πάντοντε υπήρχαν με τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ο Αλ. Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 8.00 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου τον υποδέχθηκε ο Κύπριος υπουργός Εωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ενώ στις 10.00 αφίχθη στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, προκειμένου να έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των Τσίπρα και Αναστασιάδη αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, θέματα οικονομίας καθώς και διμερή και διεθνή ζητήματα. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και δηλώσεις των δύο ηγετών στα ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ