Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για το πρόβλημα της αξιολόγησης

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για το πρόβλημα της αξιολόγησης
Mε φόντο την ενδοκυβερνητική ένταση των τελευταίων ημερών για το ζήτημα της αξιολόγησης συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η διαμάχη ανάμεσα σε σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα προκάλεσε έντονη αναταραχή στο κυβερνητικό επιτελείο, γι' αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει λύση σε ανώτατο επίπεδο.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Αρκετοί από τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα θεωρούν πως η αξιολόγηση θα αποτελέσει την αφορμή για την τοποθέτησή τους στη «δεξαμενή» άντλησης των υπαλλήλων που θα τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας με φόντο την... απόλυση. Ωστόσο, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθαρίζει πως στόχος είναι η βελτίωση της λειτουργίας και της αποδοτικότητας του Δημοσίου.

Στη συνάντηση πάντως Σαμαρά-Βενιζέλου θα τεθεί επί τάπητος και η ημερομηνία για την υπόδειξη από την ελληνική κυβέρνηση του νέου επιτρόπου της Κομισιόν, η οποία εκπνέει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ