Νέα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης: "Σήμερα το φως κέρδισε - Θα τα αλλάξουμε ολα"

Νέα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης: "Σήμερα το φως κέρδισε - Θα τα αλλάξουμε ολα"

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την καταμέτρηση σχεδόν του συνόλου των ψήφων στις εσωκομματικές εκλογές ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα συγκέντρωσε το 57% των ψήφων, έναντι 43% της Έφης Αχτσιόγλου. Ψήφισαν περίπου 135 χιλιάδες μέλη.

Σε ένα πανηγυρικό κλίμα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα όπως: «Να 'τος, να τος ο πρωθυπουργός», «Στέφανε γερά να πέσει η Δεξιά», «Στέφανε προχώρα, άλλαξέ τα όλα», «αυτές οι εκλογές ήταν η αρχή, με αρχηγό τον Στέφανο για την ανατροπή».

Τα πρώτα του λόγια προς το πλήθος ήταν «ήρεμα ήρεμα, μόνο χαμόγελα».

Αγαπητοί φίλοι αγαπητές φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες.

Σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συνολικά και το μέλλον.

Η σκέψη μου είναι πρώτα από όλα με τους πληγέντες στη Θεσσαλία, οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες, είναι μόνοι τους και έχουν μπροστά του μία ακόμα δυσκολία. Εύχομαι η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους. Είναι κοντά τους.

Ευχαριστώ στα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίζει από εδώ και πέρα. Πρέπει να ευχαριστήσω. Θα τα αλλάξω όλα. Ο μόνος τρόπος. Ενα κόμμα από τα μέλη για τα μέλη, από την κοινωνία για την κοινωνία. Την ευγνωμοσύνη μου στους εθελοντές τς καμπάνιας μου, χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ, Στους εθελοντές όλων των υποψηφίων και του ΣΥΡΙΖΑ, κάνατε γιορτή δημοκρατίας. Να ευχαριστήσω τα 30 μέλη της ΚΕ που μου έδωσαν την ευκαιρία να μιλήσω στην ελληνική κοινωνία. Τα στελέχη που στάθηκαν στο πλευρό μου και στήριξαν το φως. Θέλουμε φως για να νικήσουμε τις χειροπέδες που κρατάνε τους νέους έξω από τη πατρίδα μας.

Να ευχαριστήσω ολόψυχα τον Νίκο τον Παππά. Πού είσαι Νίκο; Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη. Το τελευταίο ευχαριστώ πάει στην οικογένεια μου, όλη την οικογένεια μου. Να ευχαριστήσω τη δική μου οικογένεια, τον Τάιλερ και Φάρλη, την σκυλίτσα μας. Thank you Tayler! Σας ευχαριστώ που τον υποδεχθεί και αγκαλιάσει τόσο πολύ.

Επικοινώνησα με την Εφη την Αχτσιόγλου, η οποία με συνεχάρη και εγώ της έδωσα συγχαρητήρια και ότι την εκτιμώ και προσβλέπω στη συνεργασία της ώστε ο ΣΥΡΖΑ να γίνει η μεγάλη κυβερνητική παράταξη για τον τόπο.
Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ. Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ.

Ευχαριστώ πολύ. Αύριο αρχίζει σκληρή δουλειά. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα. Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος. Το πρώτο μου ταξίδι θα είναι στους αδερφούς μας στην Κύπρο.

Η Έφη Αχτσιόγλου τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του, ενώ λίγο αργότερα προχώρησε σε δηλώσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ήρθαν στην κάλπη” τόνισε η κα Αχτσιόγλου. “Αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας για να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στον κόσμο” σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Δρόσος συνεχάρη τα 135.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «έδωσαν μία πολλαπλή και δύσκολη εκλογική μάχη». Επίσης ευχαρίστησε και «τους συντρόφους της ΚΕΦΕ που εγγυήθηκε την καλή διεξαγωγή με ομόφωνες αποφάσεις και σε κλίμα συνεργασίας καθώς και τις εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας».

«Η νίκη είναι του κόσμου» τόνισε ο κ. Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σημασία είναι να έχουμε κι ένα ισχυρό κόμμα. Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχει σύμπνοια για το καλό της χώρας” τόνισε η Αθηνά Λινού μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ. «Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Μήνυμα ενότητας έστειλε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας για την επόμενη μέρα. “Τους μεγάλους αγώνες θα τους δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι” δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικοινώνησε και με την Έφη Αχτσιόγλου και με τον Στέφανο Κασσελάκη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η ενότητα του κόμματος είναι δεδομένη. Βασικό στοιχείο η συλλογική προσπάθεια” δήλωσε στην ΕΡΤ, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Πιστεύω ότι ο Στέφανος μπορεί να μας φέρει σε νικηφόρα πορεία πολύ γρήγορα” τόνισε στην ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς, ενώ τόνισε: “Φαίνεται ότι το πάρα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα δημιούργησε μία ανάγκη για τεράστια αλλαγή. Να σας θυμίσω ότι όλοι άλλοι υποψήφιοι είχαμε θητείες υπουργικές. Ήταν πολύ εμφατική η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη“.

Οι υποψήφιοι προσβλέπουν στην ενότητα κι αυτό ελπίζουμε, να υπάρξει ενότητα στο κόμμα, αλλά και οι διασπάσεις καμιά φορά είναι μέσα στο παιχνίδι. Αν είναι τόσο ακραίες οι διαφορές και δημιουργούνται τόσο μεγάλα προβλήματα είναι λογικό για να λειτουργήσει το κόμμα την επόμενη ημέρα“, τόνισε ο κ. Αθανάσιος Τσακρής, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ