Ξεπέρασε τα 30.000 δολ. το Bitcoin -Επενδύσεις 57 εκατ. δολ. σε Crypto σε μια εβδομάδα

 Ξεπέρασε τα 30.000 δολ. το Bitcoin -Επενδύσεις 57 εκατ. δολ. σε Crypto σε μια εβδομάδα

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, βρισκόταν κοντά στο ανώτατο όριο περίπου οκτώ μηνών στα 1.942,50 δολ.

 

Το μεγάλο κρυπτονόμισμα bitcoin ξεπέρασε το φράγμα των 30.000 δολαρίων για πρώτη φορά σε 10 μήνες την Τρίτη, ενισχύοντας τα κέρδη του καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα τερματίσει σύντομα την επιθετική εκστρατεία νομισματικής σύσφιξης.

Το Bitcoin έφθασε στα 30.438 δολ. στις ασιατικές αγορές και τελευταία σημείωσε άνοδο 1,4% στα 30.070 δολ. Έχει κερδίσει σχεδόν 6% από την αρχή του μήνα, μετά από άνοδο 23% τον Μάρτιο.

Οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την Τετάρτη για να αξιολογήσουν τα επόμενα βήματα της Fed μετά την αναταραχή στον τραπεζικό τομέα τον Μάρτιο που αύξησε τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα εγκατέλειπε τις αυξήσεις επιτοκίων για να μειώσει την πίεση στον κλάδο.

Ωστόσο, ενισχύοντας τα επιχειρήματα για αυξήσεις επιτοκίων, η έκθεση της Παρασκευής για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες (NFP) των ΗΠΑ έδειξε ότι οι εργοδότες διατήρησαν ισχυρό ρυθμό προσλήψεων τον Μάρτιο, υποδεικνύοντας μια ακόμα ανθεκτική οικονομία.

«Υπήρχαν κάποιες προσδοκίες για πιθανή απώλεια του NFP την Παρασκευή και αυτό ενίσχυσε την εμπιστοσύνη στον ΔΤΚ», δήλωσε ο Joseph Edwards, σύμβουλος επενδύσεων στην Enigma Securities.

Τα επενδυτικά προϊόντα Crypto προσέλκυσαν εισροές 57 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα - αν και σε χαμηλό όγκο - με τα περισσότερα χρήματα να επικεντρώνονται στο bitcoin, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθυντής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων CoinShares.

Αυτό επαναφέρει τις ροές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε θετικό έδαφος για το έτος, έδειξε η έκθεση.

«Η αγορά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην εξόντωση όλων των μοχλευμένων συμμετεχόντων τους τελευταίους 18 μήνες», δήλωσε ο Matthew Dibb, επικεφαλής επενδύσεων στην Astronaut Capital, διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης σ τη Σιγκαπούρη.

«Εάν (bitcoin) μπορέσει να επιβιώσει την εβδομάδα πάνω από 30.000 $, θα πάμε ψηλότερα».

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, βρισκόταν κοντά στο ανώτατο όριο περίπου οκτώ μηνών της περασμένης εβδομάδας των 1.942,50 δολ. με τελευταία άνοδο 0,5% στα 1.920,40 δολ.

Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων αναμένουν με ανυπομονησία μια σημαντική ανανέωση του blockchain Ethereum την Τετάρτη που θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερα από 33 δισεκατομμύρια δολάρια σε νόμισμα Ether.

Η αναβάθμιση λογισμικού, που ονομάστηκε Shapella, θα επιτρέψει στους παίκτες της αγοράς να εξαργυρώσουν τον "πονταρισμένο Ether" τους - κέρματα που έχουν καταθέσει και κλειδώσει στο δίκτυο τα τελευταία τρία χρόνια με αντάλλαγμα τόκους.

Αν και η Shapella δεν είναι πιθανό να οδηγήσει άμεσα στην πίεση των πωλήσεων στο Ether, θα μπορούσε να υπάρξει αυξημένη αστάθεια γύρω από το γεγονός, δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της Bank of America, Alkesh Shah.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ