Καθησυχαστικό το "τεστ αντοχής" στην Αυστρία: Δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακ άουτ το χειμώνα

Καθησυχαστικό το "τεστ αντοχής" στην Αυστρία: Δεν υπάρχει κίνδυνος μπλακ άουτ το χειμώνα

Η Αυστρία δεν πρόκειται να έχει ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας ή μπλακάουτ φέτος το χειμώνα, ανακοίνωσε σήμερα (7/11) μετά το «τεστ αντοχής» που πραγματοποιήθηκε στη χώρα.

«Το “τεστ αντοχής” για την ηλεκτρική ενέργεια μας δείχνει δύο πράγματα: Η Αυστρία έχει καλή και ασφαλή ενεργειακή τροφοδοσία και είμαστε αντιμέτωποι με έναν δύσκολο χειμώνα, τον οποίο σε κάθε περίπτωση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλά με βάση το ρεαλιστικό σενάριο», δήλωσε η Λεονόρ Γκεβέσλερ, υπουργός Περιβάλλοντος της Αυστρίας.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του τεστ αντοχής που διενεργήθηκε από τον διαχειριστή του εθνικού δικτύου, τον APG, το πιο ρεαλιστικό σενάριο δεν αντιστοιχεί ούτε σε μία ώρα με έλλειμμα φορτίου στην Αυστρία, κατά την οποία η παροχή δεν θα μπορεί να καλύψει τη ζήτηση, δήλωσε η ίδια.

Με βάση το «πολύ κρίσιμο σενάριο», οι αρχές μπορεί να ζητήσουν από τους Αυστριακούς να περιορίσουν την κατανάλωση λόγω της ανεπαρκούς παροχής ενέργειας, αλλά σε κανένα από τα σενάρια δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για μπλακάουτ, πρόσθεσε η υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ