Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση του Αερολιμένα Χίου

  Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση του Αερολιμένα Χίου

Τα νέα έργα, προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, αφορούν στην επέκταση και βελτίωση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του τερματικού σταθμού του Αεροδρομίου «Όμηρος»

 

Υπεγράφη σήμερα παρουσία των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις υποδομές, Γιώργου Καραγιάννη, η σύμβαση για την περαιτέρω αναβάθμιση του αεροδρομίου Χίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τα νέα έργα, προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ, αφορούν στην επέκταση και βελτίωση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του τερματικού σταθμού του Αεροδρομίου «Όμηρος».

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε σχετικά: «Σήμερα δεν υπογράψαμε απλά μια σύμβαση για τη βελτίωση του αερολιμένα Χίου "Όμηρος". Προφανώς κάναμε και αυτό. Αλλά όχι μόνο. Διότι αυτή η υπογραφή είναι μια ψηφίδα στο παζλ της προσπάθειας που κάνουμε για τη βελτίωση της εικόνας των αεροδρομίων της χώρας. Και είτε με νέες εγκαταστάσεις, είτε με βελτίωση των υφιστάμενων, ή με συζητήσεις-συμφωνίες με το προσωπικό που εργάζεται, βλέπετε ότι έχουμε φθάσει στο σημείο η χώρα μας και καλά αεροδρόμια να έχει, αλλά και να αποτελεί σήμερα πανευρωπαϊκή εξαίρεση στην κακή εικόνα των αερομεταφορών.

Αυτό το έχουμε πετύχει με σχέδιο, αλλά και με τη συνεργασία των εργαζομένων. Κι έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε για βελτιώνουμε το προϊόν μας και για εμάς, αλλά και για τους επισκέπτες μας».

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Το υπουργείο Υποδομών προχώρησε σε δύο ιδιαίτερα σημαντικά έργα για το αεροδρόμιο της Χίου. Πρώτον την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης και ελιγμών, που είναι σε εξέλιξη με ιδιαίτερη ταχύτητα και δεύτερον, σήμερα, με τη βελτίωση και επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, ολοκληρώνοντας έτσι, την αναβάθμιση του αεροδρομίου. Είναι ένα έργο που στη Χίο το συζητούσαμε εδώ και δεκαετίες και πλέον θα ολοκληρωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. Μαζί με άλλες δράσεις από αυτήν την κυβέρνηση, όπως η διατήρηση του νησιωτικού ΦΠΑ, το μεταναστευτικό, η ενίσχυση και η διαφήμιση των νησιών μας, ως προς το τουριστικό προϊόν και το αυξημένο ποσοστό στον Αναπτυξιακό Νόμο, προχωράμε στην ανάπτυξη της οικονομίας του Βορείου Αιγαίου, που είχε πληγεί ιδιαίτερα από τη μεταναστευτική κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληρωμές Fuel Pass 2 και Power Pass

Λεπτομέρειες για τις πληρωμές των επιδοτήσεων που αφορούν στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, έδωσε…

32,8% ο εισαγώμενος πληθωρισμός

Έρχονται νέες  πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές των εισαγόμενων βιομηχανικών προϊόντων, καθώς σημείωσαν περαιτέρω αύξηση τον…