Γ. Μασούτης (ΚΕΕΕ): Το ελληνικό επιχειρείν πρέπει και θα βγει δυνατό

Γ. Μασούτης (ΚΕΕΕ): Το ελληνικό επιχειρείν πρέπει και θα βγει δυνατό

«Η κρίση πλήττει και την ελληνική οικονομία, αλλά δεν θα την τελειώσει» τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Οι συνέπειες του ρωσο-ουκρανικού πολέμου δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας στις οικονομίες όλου του κόσμου. Ωστόσο, το ελληνικό επιχειρείν θα κερδίσει και αυτή τη «μάχη», παρά τις μεγάλες δυσκολίες, εκτιμά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), Γιάννης Μασούτης.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, «οι επιχειρηματίες πρέπει να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο» σημειώνει, επισημαίνοντας πως μετά την πανδημία, ήρθε ο πόλεμος που προκαλεί ενεργειακές, οικονομικές αναταράξεις, με επιπτώσεις για όλες τις οικονομίες, με εισαγόμενο πληθωρισμό που πολιορκεί τις επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματίες καλούνται πλέον να σηκώσουν το «βάρος» για ακόμα μία φορά. «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα εξωγενές κύμα ακρίβειας, αλλά οι Έλληνες επιχειρηματίες πρέπει και έχουν αποδείξει ότι θα τα καταφέρουν» τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, που εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το 2022 θα παραμείνει μια καλή οικονομική χρονιά για την Ελλάδα.

ΙΟΒΕ - Έρευνα: Οι Έλληνες επιστρέφουν στην επιχειρηματικότητα

«Η κρίση πλήττει και την ελληνική οικονομία, αλλά δεν θα την τελειώσει» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ. Οι επιχειρήσεις αντέχουν στους ισχυρούς διεθνείς κλυδωνισμούς, είπε ο κ. Μασούτης και παρά τις τεράστιες προκλήσεις και την υψηλή αβεβαιότητα, «οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα βγαίνουν νικητές. Το ελληνικό επιχειρείν στέκεται όρθιο και εξακολουθεί να είναι παράδειγμα προς μίμηση» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να δράσει άμεσα, μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου, «απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας πάνω από τις επιχειρήσεις».


Αναφορικά με το πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων εκτιμά πως «λόγω των έκτακτων συνθηκών, είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις που δέχονται από τον εισαγόμενο πληθωρισμό».

Σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και στις υπηρεσίες, ο κ. Μασούτης σημείωσε ότι η ΚΕΕΕ βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για την εξέταση της δυνατότητας μείωσής του, με σκοπό την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Τέλος, σχολιάζοντας την παράταση κατά έναν χρόνο της θητείας των διοικήσεων των Επιμελητηρίων, ο κ. Μασούτης ανέφερε πως είναι μία «ορθή και δίκαιη» εισήγηση, καθώς «οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από τον πόλεμο στην αγορά δεν είναι οι κατάλληλες για τη διεξαγωγή μιας εκλογικής διαδικασίας που απαιτεί τα κατάλληλα μέσα και τον διαθέσιμο για το σκοπό αυτόν χρόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ