Με τοπικό lockdown απειλούνται Ίος, Κρήτη και Πάρος

Με τοπικό lockdown απειλούνται Ίος, Κρήτη και Πάρος

Επιπλέον μέτρα λαμβάνονται σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς που δείχνουν ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις αποστέλλονται στην Ίο και την Πάρο για την εντατικοποίηση των ελέγχων, καθώς η επιδημιολογική εικόνα των δύο νησιών είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη με αποτέλεσμα να απειλούνται με την επιβολή προσωρινών περιοριστικών μέτρων ανάλογων εκείνων που είχαν ληφθεί στη Μύκονο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στην Ίο μεταβαίνουν συνολικά 40 αστυνομικοί, από τους οποίους οι δέκα ανήκουν στην Κρατική Ασφάλεια. Εντατικοποίηση των ελέγχων αποφασίστηκε και στην Πάρο, ενώ τους ειδικούς ανησυχεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κρήτη, όπου επίσης επιβαρύνεται η επιδημιολογική εικόνα.

Αντίθετα στα μεγάλα αστικά κέντρα αναμένεται από τις ερχόμενες ημέρες να βελτιωθεί η εικόνα, καθώς πολλοί από τους κατοίκους τους θα ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης θετικότητας στην Πάρο έφτασε το 5,51% και στη Μύκονο το 4,27%, ενώ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ήταν σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα και δεν ξεπέρασε το 1,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ